Un gel realizat din propriul singe al pacientilor, cu putere mare de vindecare mai ales a cicatricelor ramase dupa operatiile chirurgicale, a fost dezvoltat de o echipa de cercetatori de la Universitatea din Cincinnati, Statele Unite, potrivit unui studiu preluat de dailymail.co.uk.

Gelul poate reduce la minimum riscul de infectii mortale care pot aparea in timpul spitalizarii din cauza unor conditii de cazare lipsite de igiena, pentru ca micsoreaza perioada de recuperare.

Ranile ramase in urma operatiilor chirurgicale constituie una dintre principalele cai de infectare cu un stafilococ care se gaseste frecvent in spitale, stafilococul auriu rezistent la meticilina. Acest stafilococ poate sa se traiasca pe piele fara sa provoace infectii, dar poate fi fatal pentru o persoana slabita sau bolnava.

Anual, numai in Marea Britanie mor aproximativ 5.000 de persoane din cauza acestei infectii. Noul gel ar putea fi extrem de benefic, mai ales pentru persoanele bolnave de diabet care de obicei sufera de ulceratii cronice ale pielii, care se vindeca extrem de greu. Gelul este realizat din celulele trombocite extrase din singele pacientului. Cercetatorii preleveaza o mostra din singele pacientului pe care o introduc intr-o masina speciala. Singele este transformat intr-un gel care dupa ce este aplicat pe rana formeaza un strat protector.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.