"E incredibil de frig si e fantastic. Muntii Himalaya sunt pretutindeni!", au fost primele cuvinte rostite de barbat, luni, de pe cel mai inalt varf din lume. Pentru ca bateria telefonului Motorola Z8, a carui firma producatoare a sponsorizat expeditia, sa reziste la temperaturi de sub -30tC, a fost nevoie ca Rod Baber sa o transporte lipita de trup cu o banda adeziva.

"Nu imi mai simt degetele de la picioare, dar in rest toata lumea se simte bine, pentru ca am ajuns aici nesperat de repede", a continuat convorbirea cu familia sa entuziastul alpinist britanic. Pentru ca aceasta scurta convorbire sa fie posibila, reprezentantii unei firme de telecomunicatii chineze au instalat o antena pe partea nordica a masivului.

Baber nu a avut foarte mult timp la dispozitie sa efectueze apelul catre familia sa din cauza vanturilor puternice si a faptului ca nu putea sta la cota 8.848 mai mult de un sfert de ora. Telefonul a fost cu atat mai periculos pentru sanatatea alpinistului cu cat acesta a fost nevoit sa dea la o parte masca de oxigen de pe fata pentru a putea vorbi. Cu toate astea, Rod Baber a reusit in premiera sa schimbe cateva cuvinte cu familia sa ba, mai mult, a si scris primul SMS de la cota 8.848.

La revenirea la prima baza de la poalele Everestului, englezul a declarat ca "aceasta sansa se iveste o data in viata".