Atat medicii britanici, cat si parintii micutei de doar 2 ani, Chase Smith, au ramas socati cand au descoperit ca fata se nascuse cu doar o jumatate de creier, relateaza tabloidul britanic "The Sun".

Perfect sanatoasa si plina de viata, fetita careia ii lipseste jumatatea stanga a creierului e considerata un caz unic in istoria medicinei. Specialistii nu stiu cat timp va trai fetita.

Micuta Chase Smith, de doar 2 ani, e la prima vedere un copil perfect sanatos si plin de viata. Singurul lucru care o diferentiaza insa de restul copiilor de varsta ei e socant: Chase nu are decat jumatate de creier, partea stanga a craniului fiind complet goala.

Mama fetitei, Stephanie Jepson, de 21 de ani, si prietenul acesteia, Adam Smith, de 20, au fost nevoiti sa ii faca analizele fetitei de 2 ani, dupa ce aceasta a prezentat o serie de simptome ciudate. Astfel, au ajuns sa descopere ca pierderile de echilibru, vorbitul de una singura si tulburarile vederii micutei Chase se datorau faptului ca se nascuse cu doar o jumatate de creier.

"Am simtit ca lesin cand am vazut radiografia craniului lui Chase. Am fost socata sa vad o mare pata neagra acolo unde ar fi trebuit sa fie jumatatea stanga a creierului", a spus Stephanie, adaugand ca s-a decis sa-i faca aceste ultime analize dupa ce a observat ca in ultima vreme Chase nu mai misca mana dreapta, care ii ramasese intepenita cu pumnul strans. Chase a fost trimisa apoi la un terapeut, care a descoperit ca aceeasi problema locomotorie exista si la piciorul drept. "Este un copil atat de frumos si ascultator incat mi se rupe sufletul", a mai adaugat mama fetitei, care a aflat de la doctori ca este posibil ca o data cu inaintarea in varsta, starea lui Chase sa se inrautateasca. Medicii au spus ca insusi faptul ca este in viata este un miracol si ca totusi este posibil orice.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.