Perfect sanatoasa si plina de viata, fetita careia ii lipseste jumatatea stanga a creierului e considerata un caz unic in istoria medicinei. Specialistii nu stiu cat timp va trai fetita.

Micuta Chase Smith, de doar 2 ani, e la prima vedere un copil perfect sanatos si plin de viata. Singurul lucru care o diferentiaza insa de restul copiilor de varsta ei e socant: Chase nu are decat jumatate de creier, partea stanga a craniului fiind complet goala.

Mama fetitei, Stephanie Jepson, de 21 de ani, si prietenul acesteia, Adam Smith, de 20, au fost nevoiti sa ii faca analizele fetitei de 2 ani, dupa ce aceasta a prezentat o serie de simptome ciudate. Astfel, au ajuns sa descopere ca pierderile de echilibru, vorbitul de una singura si tulburarile vederii micutei Chase se datorau faptului ca se nascuse cu doar o jumatate de creier.

"Am simtit ca lesin cand am vazut radiografia craniului lui Chase. Am fost socata sa vad o mare pata neagra acolo unde ar fi trebuit sa fie jumatatea stanga a creierului", a spus Stephanie, adaugand ca s-a decis sa-i faca aceste ultime analize dupa ce a observat ca in ultima vreme Chase nu mai misca mana dreapta, care ii ramasese intepenita cu pumnul strans. Chase a fost trimisa apoi la un terapeut, care a descoperit ca aceeasi problema locomotorie exista si la piciorul drept. "Este un copil atat de frumos si ascultator incat mi se rupe sufletul", a mai adaugat mama fetitei, care a aflat de la doctori ca este posibil ca o data cu inaintarea in varsta, starea lui Chase sa se inrautateasca. Medicii au spus ca insusi faptul ca este in viata este un miracol si ca totusi este posibil orice.