Peruanca nascuta cu picioarele complet lipite a implinit trei ani

Milagros e foarte mandra de faptul ca merge si se poate juca toata ziua cu ceilalti copii de la gradinita
Milagros e foarte mandra de faptul ca merge si se poate juca toata ziua cu ceilalti copii de la gradinita
"Micuta sirena", cum a fost botezata deja celebra peruanca Milagros Cerron, a implinit vineri trei ani si, dupa aproape doi ani de operatii chinuitoare, se poate bucura acum de o viata normala. Aproape nimic nu mai aminteste de malformatia extrem de rara cu care s-a nascut: ea a avut picioarele lipite complet, forma lor amintind de coada unei sirene.

Milagros Cerron, nascuta intr-o familie saraca din Anzii Centrali, sufera de sindromul "sirenomelia", o malformatie congenitala extrem de rara. inainte de prima operatie, care a avut loc in iunie 2005, medicii s-au aratat destul de sceptici in ceea ce priveste sansele ca Milagros sa poata merge vreodata. Totusi, dupa mai multe interventii chirurgicale, ultima in septembrie 2006, fetita se deplaseaza acum aproape normal si, mai mult, participa la cursurile de balet organizate la gradinita.

"S-a refacut nesperat de bine. La doar sapte luni de la ultima operatie, nu se mai observa aproape nimic din malformatia grava de care a suferit. Are o energie si o vointa iesite din comun", a declarat Luis Rubio, seful echipei de chirurgi care a operat-o de mai multe ori pe fetita.

Vineri, Milagros a fost sarbatorita de primarul din Lima, care este si nasul de botez, de echipa de medici si de parinti. Ea a suflat mandra in lumanarea cu cifra trei iar apoi i-a uimit pe cei prezenti cu cateva miscari de balet.
Ea a suflat vineri in lumanarea cu cifra trei, in prezenta medicilor si a familiei

Fetita va mai avea nevoie de cel putin 16 interventii in urmatorii zece ani, pentru reconstructia
si repararea organelor digestive, urinare si sexuale.

in lume mai exista doar trei astfel de cazuri, deoarece bebelusii cu acest sindrom mor in primele 15 zile de la nastere. Unul din cei trei supravietuitori ai acestei malformatii este o fata, acum in varsta de 13 ani, din SUA. Tiffany Yorks a fost operata pentru prima oara la 25 de zile de la nastere, ulterior ea fiind supusa altor cinci interventii medicale.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.