Astronauta Sunita Williams, de 41 de ani, va fi primul om care va alerga la bordul Statiei Spatiale Internationale, intr-o veritabila cursa de maraton, relateaza BBC. Sunita va fi prinsa cu ajutorul unor corzi elastice de un aparat de alergat pentru a simula gravitatia. Astronauta intentioneaza sa parcurga 42,5 kilometri, distanta parcursa de concurenti in timpul maratonului din Boston

Sunita Williams a fost desemnata pentru acest eveniment unic, desfasurat in conditii extreme, dupa ce anul trecut a terminat cursa de maraton desfasurata la Houston in trei ore, 29 de minute si 57 de secunde. Acest lucru, precum si vastele cunostinte acumulate in cariera de astronaut, au facut ca Sunita sa fie candidata ideala pentru primul maraton spatial, care va avea loc peste doar doua saptamani.

Sunita detine deja un record, fiind femeia care a stat cel mai mult timp in spatiu. Organizatorii maratonului, de la Boston Athletics Association, au salutat aceasta intentie a astronautei tinand sa sublinieze faptul ca "Sunita Williams este primul atlet care va parcurge distanta de 42,5 kilometri, concomitent cu alergatorii de pe strazile Bostonului, dar situat la nu mai putin de 338 de kilometri de suprafata Pamantului".

Maratonul va avea loc pe Statia Spatiala InternationalaNASA a construit special un "sistem de izolare a vibratiilor". Astfel, Sunita nu va fi distrasa de absolut nimic care sa ii afecteze performanta. Singurul lucru care o incomodeaza este "sistemul de chingi care o tin legata de aparatul de alergat", a declarat sora ei, Dina Pandya.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.