Amsterdamul este orasul in care fiecare turist gaseste ceva pe gustul sau. Curiosii, dar si cei mai indrazneti, cu siguranta, nu rateaza zona numita Red district, unde domnisoare de toate nationalitatile se prezinta prin ferestre, gata sa ofere placeri sexuale. Astfel de aventuri costa insa cel putin 30 de euro, acesta fiind cel mai mic tarif perceput de fete in zona respectiva.

Pentru cei care nu sunt dornici de actiune, dar vor sa descopere taine ale sexualitatii, exista Muzeul Sexului. Amplasat foarte aproape de Gara Centrala din Amsterdam, muzeul atrage zilnic mii de curiosi, care pentru doar trei euro, au parte de o adevarata incursiune in istoria sexului. Intram si noi. Primele obiecte care ne ies in cale sunt doua siluete de ceara, care intruchipeaza un barbat si o femeie, avand, evident, organele genitale la vedere. Nimic anormal, ne spunem, doar suntem intr-un muzeu al sexului.

Mergem mai departe. In alta incapere, este prezentat Red district in miniatura. Figurinele din ceara sunt atat de bine finisate, incat par reale. si totusi... nu sunt! Un tanar de langa noi le priveste dezamagit, in timp ce domnisoara care il insotea radea in hohote. Vazuse un penis imens, care masoara peste doi metri. Este una dintre atractiile locului. in zona destinata exponatului, se inghesuie din ce in ce mai multa lume. Toti se fotografiaza, rad, chicotesc.

Noi mergem mai departe, in incercarea de a descoperi cat se poate de mult. Urcam la etaj si vedem cateva camere unde sunt prezentate fotografii, care, din motive lesne de inteles, nu pot fi redate. La fata locului insa, nimic nu pare neobisnuit.

Fotografiile surprindeau diferite momente ale actului sexual, intre parteneri de sexe diferite, dar si de acelasi sex, precum si tot felul de perversiuni greu de descris in cuvinte, din cauza CNA-ului. Iesind din incapere observam ceea ce de fapt trebuia sa vedem la intrare. Un anunt potrivit caruia unele dintre fotografii nu erau recomandate tuturor... Trecem cu vederea panoul respectiv pentru ca atentia ne este distrasa de o alta silueta din ceara. Un star hollywoodian! O blonda apetisanta!

Ati ghicit. Este copia fidela a lui Marilyn Monroe! La un interval de zece secunde curiosii ii pot admira picioarele actritei, a carei rochie este fluturata in vant de un ventilator amplasat sub postamentul care o sustine. in camera alaturata este prezentata, sub forma de film gen diapozitiv, o scurta istorie a actului sexual, pornind, ca limita de timp, de la facerea lumii si ajungand apoi pana in zilele noastre. Suntem deja la ultimul etaj, cel de-al treilea. in fiecare colt al incaperilor ga­sim tot felul de cufere si cutii care ne indeamna sa le atingem. "Intram in joc, daca tot am ajuns pana aici", ne spunem.

Sani din plastic, atarnati pe pereti

Apasam pe un buton si se ridica o cortina. Revedem o scena in care tot frumoasa Marilyn este imortalizata de un fotograf. Imaginea ne fascineaza, mai ales ca este acompaniata de muzica lenta, in surdina. Totusi, ne gandim sa coboram si, de pe scari, observam mai multe tablouri inedite. Suntem inconjurati de sani din plastic!

Coboram treptele, peisajul se mai schimba putin. Dar foarte putin, in sensul ca marimile obiectelor din plastic difera! Ne indreptam spre iesire. intreg turul Muzeului Sexului nu a durat mult, sa zicem 20 de minute, dar a meritat!