Militantii pentru mediul inconjurator au patruns si in dormitor

Costumele de baie din fibre vegetale extrase din lemn refolosit, recomandate de ecologisti pentru ca sunt biodegradabileintr-o lume tot mai stresata si poluata, ecologii propun solutia pentru o viata de cuplu ideala. Ei au inventat "sexul ecologic", promitand ca ofera chiar mai multa placere si nu dauneaza mediului.

Imaginatia specialistilor o ia razna cand e vorba de metode de "inverzire" a relatiei sexuale. Daca va place sa folositi jucariile pentru a scapa de monotonie, este bine sa stiti ca exista o serie de probleme ecologice cand e vorba de vibratoare. S-a constatat ca acestea pot contine chimicale - ftalati - o substanta care se gaseste, de regula, in PVC. Medicii avertizeaza ca ftalatii sunt toxici si pot crea probleme de sanatate, mai ales atunci cand actioneaza in medii calde si umede. in aceste conditii, se recomanda folosirea unui prezervativ aplicat peste vibrator sau a vibratoarelor din sticla, metal, silicon sau elastomer.

De asemenea, daca jucaria functioneaza cu baterie, este bine ca aceasta sa fie reincarcabila, fiind mai putin poluanta. Grija pentru mediu se poate observa si prin tipul de lubrifianti pe care partenerii il folosesc pentru a spori placerea sexuala. Se recomanda ca acestia sa fie cat mai naturali si trebuie evitata folosirea celor cu arome sau colorati.

Deloc de neglijat sunt prezervativele, care trebuie sa fie din latex, cu toate ca inca exista dezbateri pe tema biodegradabilitatii acestui material. Problema aceasta se rezolva sigur cu prezervativele din piele de miel, dar ele va feresc doar de sarcini nedorite, nu si de bolile cu transmitere sexuala.

Chiar si preludiul poate avea o componenta prietenoasa fata de mediu. De exemplu, faceti dus impreuna pentru a economisi apa, iar in timpul iernii, jucati-va in pat mai mult, pentru ca incalzirea sa va coste mai putin.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.