Un barbat a dat lovitura la o banca din Belgia

Un barbat a reusit sa plece cu diamante in valoare de peste 28 de milioane de dolari dintr-o banca din Antwerp, Belgia. Oamenii legii au alcatuit portretul-robot al suspectului si au pus o recompensa de doua milioane $ pentru prinderea lui.

Oficiali din cadrul politiei au declarat ca hotul si-a planificat in cele mai mici amanunte spargerea, jucand rolul afaceristului strain Carlos Hector Flomenbaum, din Argentina, care vinde si cumpara diamante. in felul acesta a avut acces in zona unde se aflau pietrele pretioase.

Astfel, convins de faptul ca atat paznicii cat si personalul bancii nu ii vor pune piedici, barbatul a reusit sa intre in trezorerie si sa plece incarcat cu diamante care insumau nu mai putin de 120.000 de carate. Pasaportul pe care il avea asupra sa fusese furat in Israel in urma cu cel putin doi ani.

Pe capul hotului, care are circa 55-60 de ani, a fost pusa o recompensa de doua milioane de dolari. Acesti bani pot fi obtinuti de oricine ofera cel mai mic indiciu care duce la prinderea fictivului om de afaceri. Hotul are peste 1,80 metri inaltime, are parul grizonat si in momentul jafului purta o sapca de baseball.

Precedent in 2003

123 de cutii pline cu diamante, valorand 100 milioane de dolari, au fost furate in 2003 din aceeasi banca din Antwerp, Belgia, de o echipa de raufacatori. Bancile din Antwerp sunt recunoscute pentru faptul ca peste jumatate din tranzactiile cu diamante de pe plan international se realizeaza aici. Anual, peste 23 de miliarde de dolari sunt tranzactionati aici.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.