Un tribunal din Malayezia a ordonat unei femei sa-i plateasca despagubiri sotiei iubitului sau, ca urmare a distrugerii mariajului dintre cei doi, relateaza site-ul Independent Online.

Intr-o hotarare care a iritat la culme organizatiile de aparare a drepturilor femeilor, Curtea de Apel din Kuala Lumpur a ordonat femeii de 44 de ani sa-i plateasca fostei sotii a iubitului ei echivalentul a 2.200 de euro, drept despagubiri pentru cauzarea divortului.

Tribunalul a mai decis ca barbatul infidel, un dentist in varsta de 61 de ani, sa plateasca la randul sau daune si o suma lunara pentru intretinerea fostei partenere de viata, o profesoara de 59 de ani.

Organizatiile de aparare a drepturilor femeilor nu sunt de acord cu hotararea Curtii, argumentand ca amanta nu are nicio vina.

"Este evidenta suferinta pe care a simtit-o sotia cand a aflat ca este inselata, dar principalul vinovat in aceasta situatie este sotul, nu amanta", a declarat Ivy Josiah, sefa a Women’s Aid Organisation.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.