Ultimul racnet in materie de paturi este modelul Vividus, care costa aproape 50.000 de dolari. Doar 12 modele s-au vandut in toata lumea, din vara trecuta, dar cumparatorii si specialistii in domeniu spun ca pretul este rezonabil, deoarece nimic nu se compara cu un somn bun.

si totusi, de ce ajunge un pat sa coste mai mult decat o masina, un teren sau taxa la facultate? Saltelele Vividus ("plin de viata", in latina), produse de manufacturierul suedez Hastens, contin latex, matase, casmir, lana de miel si, nu in ultimul rand, par de cal. David Perry, reprezentant al revistei Furniture Today, l-a incercat si s-a declarat incantat de experienta. "Daca ai bani, cumpara-l, traieste-ti visul si dormi ca un ingeras", a declarat el pentru CNN. Un avocat din Chicago, Charlotte Wager, s-a declarat dispusa sa cumpere un Vividus.

Ea este experta in materie de saltele si nu se mai uita la bani de cand a descoperit cat de bine doarme pe o saltea de 13.000 de $. "Vreau sa ma bag in pat si sa dorm atat de bine incat dimineata sa ma simt relaxata, odihnita, intinerita", a spus Wager.
Modele mai ieftine, care costa "doar" 20.000 $, sunt foarte cautate in SUA, retailerii spunand ca acest lucru se datoreaza faptului ca tot mai multi oameni au inceput sa constientizeze ca somnul este esential pentru o viata sanatoasa.

Sforaitul: doi ani de somn mai putin

Partenerii persoanelor care sforaie pierd, in medie, doua ore de somn pe noapte, in total doi ani din viata, potrivit unui studiu britanic. Dintre cei 2.000 de adulti care au participat la acest studiu, 85% au indicat ca relatia ar merge mai bine daca partenerul n-ar sforai. 55% dintre respondenti au indicat ca sforaitul le-a afectat si viata sexuala.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.