Pelerina purtata de Sir Alec Guinness in rolul lui Obi-Wan Kenobi din "Razboiul stelelor" a fost vanduta la licitatie pentru suma de 54.000 de lire sterline. Firma Angels a mai scos la vanzare costume din filme celebre precum "Evita", "James Bond", "Titanic" si "Indiana Jones''. Pelerina simpla, neagra, a fost evaluata la suma de 40.000 de lire sterline. Obiectul de imbracaminte, dat disparut timp de 30 de ani (pana ce s-a descoperit ca este vorba de pelerina lui Obi-Wan Kenobi), a mai fost utilizat si in alte filme, precum "Mumia" (1999).

23.000 de lire sterline pentru tinuta lui Mel Gibson

Costumul lui Tom Baker din serialul de televiziune de succes "Doctor Who", compus dintr-o haina rosu inchis, pantaloni din tweed maro si esarfa in dungi, a fost adjudecat pentru suma de 24.600 de lire sterline, de 12 ori mai mult decat pretul la care fusese evaluat. O jacheta purtata de Sir Sean Connery in lungmetrajul "Thunderball" (1965) din seria "James Bond" a fost cumparata pentru 30.900 de lire sterline. Pe un obiect vestimentar purtat de Roger Moore, in filmul "The Spy who Loved Me", s-au incasat 10.880 de lire sterline.

Printre cele 350 de obiecte vandute la Londra de firma producatoare de costume de scena Angels s-a aflat si costumul purtat de Mel Gibson in rolul William Wallace din filmul "Inima neinfricata". Tinuta care a facut furori printre cinefili a fost vanduta pentru suma de 23.000 de lire sterline. Firma Angels a indicat ca a scos la vanzare toate aceste costume de scena pentru a goli o parte din depozitul sau unde, la ora actuala, se gasesc 1,5 milioane de obiecte de imbracaminte.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.