Ulf Buck, germanul cititor in fese despre care a scris ieri Averea, isi face un nemeritat titlu de glorie din harul lui. inaintea lui am citit ca mama lui Silvester Stalone ar fi avut ceva deprinderi paranormale, putand ghici prezentul, trecutul si viitorul scrutand tenebrele digestiei umane. si Ulf Buck, si madam Stalone sunt, de fapt, niste palide copii ale noastre, ale romanilor, care, de zeci de ani, citim in dosurile multora fara sa ne mai mandrim cu asta.

La primarii, la ghiseele de interes public, la administratia financiara, la politie, cititul in fese este o activitate curenta. Faci un memoriu la Primarie, la care conform legii ar trebui sa primesti raspuns in treizeci de zile. Pe functionarul respectiv il doare in basca si isi ofera imediat un material didactic pentru o lectura de lunga durata. in justitie, i se scofalceste judecatorului volumul pana apuca sa se pronunte. Dar tu stii deja asta de la ceilalti justitiali care au avut parte de aceeasi lectura interesanta cand au trecut pragurile instantelor de judecata.

Chiar si la nivel inalt, cititul in fese poate oferi multe informatii. Bat la usa alegerile pentru parlamentarii europeni dar, la lectura atenta, poti constata ca pe Tariceanu si Basescu ii cam doare in pagini de aceasta problema. Fara sa fii un bun cititor iti dai seama ca volumul lui Basescu miroase doar a mititei de la Golden Blitz, asezonat cu asfalt pe comenzi publice, in timp ce Tariceanu isi cauta locul european, preocupat doar ca tomul sau sa nu paraseasca fotoliul de la Palatul Victoria.

Noi ceilalti ramanem doar cu cititul in dosurile celor de mai sus, stiind cu siguranta ca pretul lecturii va fi sa vina. si va veni in biblioteca noastra colectiva, de 22 de milioane de volume, in care Uniunea Europeana va aplica un sut consistent daca va constata ca a primit in casa un popor mirositor doar a scandal.

Bine macar ca ramanem doar cu lectura si cu deprinderea de a inmuia degetul in gura dupa ce va trebui sa dam din nou paginile pe la structurile UE si sa ne cerem din nou inauntru.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.