A ascuns o grenada... in rect

Un detinut din Salvador a ascuns o grenada in rect, o metoda originala pentru ca proiectele sale de evadare sa nu fie sesizate, in timp ce 16 dintre colegii sai nu au ezitat sa inghita cate un telefon mobil, relateaza Reuters. Gardienii de la inchisoarea San Francisco Gotera, de la periferia capitalei San Salvador, au gasit grenada, de marimea unei mingi de golf, in rectul sau in urma unei perchezitii meticuloase, a declarat un purtator de cuvant.

De asemenea, in cursul inspectiei, s-a constatat ca alti 16 detinuti inghitisera fiecare cate un telefon mobil. ‘Va trebui sa scoatem aceste obiecte si probabil va trebui sa recurgem la interventii chirurgicale la spital’, a precizat Alberto Uribe, un purtator de cuvant al serviciilor penitenciare din Salvador. Anul trecut, gardienii au gasit o grenada in vaginul unei vizitatoare venite sa vada un detinut aflat in inchisoarea La Esperanza-Mariona, din nordul Salvadorului.

Nu vrea sa plece din inchisoare

Un german in varsta de 71 de ani, din care ultimii 53 i-a petrecut, bine merci, in inchisoare, si-a anuntat vineri intentia... de a ramane in continuare la ‘zdup’, ‘pana la sfarsitul vietii’, relateaza cotidianul Suddeutsche Zeitung. ‘El nu vrea sa iasa’, a marturisit un purtator de cuvant al penitenciarului de la Aix-la-Chapelle, din vestul Germaniei, confirmand incapatanarea traditionala a germanului Hubert Niemann.

’Neamtu-i neamt si-n sant’ - spune o veche zicala romaneasca. Septuagenarul Hubert Niemann ar putea fi transferat, in aceasta luna, daca ar accepta, intr-un stabiliment cu conditii de detentie ‘mai suple’, au spus oficialii inchisorii. Dar au adaugat imediat ca el nu vrea acest lucru si nici nu vrea sa fie pus in libertate.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.