Pe data de 27 august 1955 a fost tiparita prima editie a Guinness Book of World Records, anuarul recordurilor din intreaga lume. Dar mania recordurilor mai mult sau mai putin trasnite e veche de cind lumea, dupa cum demonstreaza un cuplu de arheologi suedezi, Cecilia si Allan Klynne, in recent publicata lor "Carte a Recordurilor Antichitatii", pentru realizarea careia au citit si rascitit sute de texte scrise in epoca greco-romana.

Una dintre primele relatari din lucrarea suedezilor il are ca protagonist pe imparatul Augustus, care avea un corb dresat sa strige "Ave Caesar!". Oratania il costase 20.000 de sesterti, adica echivalentul frumoasei sume de 120.000 de euro. Un alt exemplu de megalomanie il constituie si tiranul Dionyssios al Syracuzei, care avea cea mai numeroasa suita de sicofanti (lingusitori) din epoca.

Nici imparatesele nu au ratat prilejul sa intre in istorie prin astfel de recorduri. Faptul ca Valeria Messalina ii punea coarne batrinului ei sot, imparatul Claudius, este cunoscut de istorici. Ce nu prea se stie este ca imparateasa a provocat-o pe cea mai "bine cotata" prostituata din Roma de acum doua milenii la un "maraton sexual". Mai rezistenta, imparateasa a cistigat, intretinind 25 de raporturi sexuale consecutive.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.