Hannah Clark este singurul copil din lume care a trait, timp de 11 ani, cu doua inimi in piept

Cand s-a nascut, in urma cu 13 ani, Hannah a fost doar o fetita oarecare, din localitatea Mountain Ash, South Wales.

Dar, dupa varsta de un an, medicul a observat ca inima fetitei bate intr-un mod anormal si a trimis-o la un spital de boli cardiologice pentru investigatii amanuntite. Verdictul a fost dramatic: inima copilului crestea intr-un ritm nefiresc si-i putea provoca, in scurt timp, moartea. Hannah Clark a fost operata la varsta de doi ani. Medicul care a efectuat transplantul nu s-a indurat sa-i smulga copilului inima din piept, doar pentru ca era prea mare. El a decuplat venele si arterele si a lasat inima veche doar cu vasele sangvine necesare supravietuirii, plasand inima cea noua chiar langa ea.

Nu putea urca pe scari

Riscul pe care si l-a asumat medicul a fost extrem de mare, dar parintii au fost de acord cu aceasta masura de precautie. in cazul in care inima noua ar fi fost respinsa, pentru o vreme, fetita ar fi putut supravietui folosindu-si propriul cord.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.