Medicamentele care combat herpesul genital pot reduce in mod semnificativ efectele HIV virusul imunodeficientei umane/ la pacientii infectati cu ambele boli, se arata intr-un nou studiu, preluat de site-ul Nature.
Potrivit sursei citate, majoritatea pacientilor seropozitivi poarta si virusul herpes simplex, ceea ce inseamna ca medicamentele anti-herpes pot ajuta la scaderea ritmului raspandirii virusului HIV in organismul bolnavilor. Studiul, publicat in New England Journal of Medicine, subliniaza importanta testarii pacientilor cu HIV in vederea depistarii herpesului genital - o infectie care poate cauza ulcere genitale periodice, avand insa capacitatea de a ramane in stare latenta ani la rand. Jumatate dintre pacientele studiului au primit un medicament prescris in tratarea herpesului, in timp ce celelalte au fost tratate cu un placebo. Femeile care au luat medicamentul au inregistrat o concentratie mai scazuta cu 70% a virusului HIV in plasma si cu 50% a virusului herpes simplex, comparativ cu cele care au luat medicamentul placebo.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.