Un pensionar din comuna valceana Pausesti a revenit la viata in momentul in care familia il pregatea pentru ritualul inmormantarii. Victor Vasile, de 71 de ani, fost muncitor constructor, a suferit o interventie chirurgicala la Spitalul Judetean Valcea, ca urmare a unei ocluzii intestinale diagnosticate la Spitalul Orasenesc din Horezu.

La doar doua ore dupa operatie, cand pacientul inca nu isi revenise de pe urma anesteziei, rudele sale au fost sfatuite sa il ia acasa, ca sa nu moara pe patul spitalului, ceea ce ar fi presupus cheltuieli suplimentare. Potrivit rudelor, operatia s-a efectuat in cursul serii, iar dupa ce bolnavul a fost transportat la sectia de terapie intensiva, medicii ar fi spus ca el nu avea nici o sansa sa supravietuiasca pana la ziua.

Ajunsi acasa cu pacientul in stare de inconstienta, rudele au inceput preparativele pentru ingropaciune: au chemat preotul la ora 3 noaptea, au comandat sicriul la primele ore ale diminetii si i-au telegrafiat nepotului, aflat intr-o unitate militara, sa vina de urgenta ca sa participe la inmormantarea bunicului. in toiul pregatirilor de inmormantare, cand nimeni nu se mai astepta la asa ceva, presupusul decedat a deschis ochii si a cerut sa se faca focul in soba, fiindca... "murea de frig".

Transportat de urgenta inapoi la spital, batranul a ramas sub supraveghere medicala timp de 8 zile, pana miercuri, cand a fost din nou externat si s-a intors acasa, la Pausesti, spre mirarea intregii comune. Atat preotul din localitate, cat si medicul sau de familie considera, insa, ca "minunea dumnezeiasca a invierii lui nenea Victor Vasile" denota mai degraba lipsa de profesionalism medical.

"Nu trebuia externat in stare de inconstienta, la doar doua ore dupa operatie. Chiar daca familia lui ar fi insistat sa il ia acasa, ceea ce eu nu cred, medicii din spital aveau obligatia sa faca tot ce depindea de ei pentru a-i salva viata. Era, pur si simplu, netransportabil," a declarat, joi, Maria Dumitrescu, medicul de familie al pacientului. De aceeasi parere este si preotul paroh din localitate, Roland Deaconu, care considera ca batranul "a avut zile, daca a reusit sa supravietuiasca tuturor intamplarilor la care a fost supus".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.