Autoritatile iraniene au decis sa converteasca insula Arezou, de pe un lac din nord-vestul tarii, intr-o zona destinata exclusiv femeilor, unde barbatii nu au dreptul sa puna piciorul, transmite AFP.
Transportul public, restaurantele si facilitatile de pe insula, situata pe lacul Orumiyeh, in apropiere de frontiera cu Turcia, vor angaja doar personal feminin. "Insula Arezou va fi echipata special pentru femei", a declarat un responsabil municipal pentru cotidianul local Emrouz. Decizia a primit acordul liderului suprem iranian, ayatollah-ul Ali Khamenei, care a decis ca nu contravine "charia" (legii islamice). In Iran, legea islamica interzice formal femeilor sa apara fara voal in fata barbatilor. Anumite plaje din sudul si nordul tarii sint deja rezervate exclusiv femeilor iraniene, care pot sa se plimbe fara sa fie obligate sa poarte voal.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.