Amillia Sonja Taylor si-a obtinut un loc binemeritat in Cartea Recordurilor, fiind declarata cel mai mic copil venit vreodata pe lume.
Ea s-a nascut pe 24 octombrie, dupa numai 21 de saptamini petrecute in uterul mamei, fata de 37-40 cit dureaza o sarcina normala. La nastere, fetita a cintarit doar 284 de grame si a masurat 25 de centimetri, avind un corpusor un pic mai mare decit cel al unei papusi Barbie. Nimeni nu a crezut ca ea o sa supravietuiasca, dar miracolul s-a petrecut, iar acum, dupa patru luni petrecute in incubator, ea "s-a inaltat" la 65 de centimetri si cintareste doua kilograme. Asa incit medicii au considerat ca o pot externa, astfel ca fetita a parasit ieri Baptist Children`s Hospital din Homestead (Florida) si a ajuns acasa.

Amillia este primul copil al cuplului Eddie si Sonya Taylor, fiind conceputa prin inseminare artificiala. Cind s-a nascut (prin cezariana), medicii nu i-au dat nici o sansa de supravietuire, cu atit mai mult cu cit in toate manualele de pediatrie se spune ca un copil nu poate trai daca a stat mai putin de 23 de saptamini in uterul mamei. Amillia insa a parut ca se agata de viata, infruntind in mod incredibil (si) problemele cerebrale si digestive cu care s-a nascut. Desi a fost externata, ea va fi tinuta sub o stricta supraveghere si va continua sa respire, deocamdata, cu ajutorul aparatului de oxigen, dar va fi hranita normal, cu biberonul.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.