Retetele sale unice se inscriu, se pare, in opinia unor specialisti, in categoria preparatelor "pe care trebuie sa le vezi ca sa crezi". De exemplu, pentru una dintre retetele sale Cantu foloseste nitrogen lichid pentru a crea iluzia unei branze topite care se revarsa dintr-un fruct de mango. Cantu mai foloseste de asemenea si laserul la prepararea altor mancaruri. Criticii au recunoscut ca Homaro Cantu a dus arta culinara intr-o alta dimensiune.

Un alt restaurant cu certitudine original este "The Fat Duck", din Anglia, care are in meniu "nitro-green tea" si lime mousse (prezentat in imagine) gatite cu cele mai neobisnuite ingrediente. Cartea de bucate a maestrului bucatar Blumenthal "In cautarea perfectiunii" a inspirat o emisiune de succes a BBC.

Cei care se afla in Statele Unite ale Americii nu pot rata restaurantul "Ninja" care, evident, are patroni japonezi. Pe langa meniurile cu specific, cei care servesc la mese sunt imbracati in ninja si indeplinesc o serie de ritualuri in jurul meselor. Sushi este destul de scump, insa clientii vor realiza ca ceea ce costa este de fapt spectacolul deosebit la care au participat.