Ernest si Paraschiva s-au intπlnit in timpul unei serate dansante din Cluj, intr-un club exclusivist care apar­tinea tatalui fetei. Din acel moment au stiut ca dragostea ii va lega pe viata. Cu toate ca pa­­rintii fetei se opuneau relatiei dintre cei doi, pentru ca Ernest facea parte din patura de jos a societatii, poves­tea de dragoste a celor doi a inceput sa se infiripe pe as­­cuns.

"Era foarte frumoa­sa si cultivata. Inca de pe atunci vorbea cursiv sase limbi", isi amin­tes­te Ernest Sculptoreanu. Al Doilea Razboi Mon­dial insa avea sa le schim­­be complet vieti­le. Ernest a plecat pe front si cπnd s-a intors dupa doi ani a descoperit ca Para­s­chiva se maritase si avea un co­­pil. S-a casatorit si el, dar familia avea sa ii fie uci­sa in bom­bar­damente.

In anii ’50, Paraschiva a plecat impreuna cu familia in Belgia si apoi in Canada. Ramas in Romπnia, Ernest avea sa munceasca timp de 20 de ani ca inginer me­­canic sub regimul co­mu­nist, pastrπnd legatura cu iubita sa, in ciuda tu­­turor oprelistilor im­­puse de totalitarism.
Cπnd a reusit, in sfπrsit, sa ajunga si el in Canada si sa se angajeze, Ernest a fost cπt pe ce sa isi piarda viata in timpul unei operatii pe cord. La aniversarea de 70 de ani a Paras­chivei, Ernest i-a facut cadou un lant de aur gravat simplu "70". Acum locuiesc in ace­lasi bloc din Ottawa si au petrecut prima data Sfπntul Valentin impre­una.
Cu toate ca dragos­tea lor a trecut prin atπ­tea, Paraschiva a de­­clarat in gluma ca "nu o sa se grabeasca cu mar­itisul" pentru ca: "Avem toata viata inainte!".