Un tablou care ar putea apartine lui Picasso a fost cumparat cu 5 lire sterline (7,49 euro) de un britanic de la o fundatie caritabila care colecteaza fonduri pentru persoanele defavorizate din Romania, informeaza thisislocallondon.com.

In urma cu trei saptamani, Graham Duncan a cumparat pictura in ulei de la un magazin de caritate care apartine fundatiei Relief for Romania, situat in Twickenham, si in prezent cauta persoana care a donat opera de arta. "Voi imparti profiturile cu donatorul si magazinul de caritate in mod egal", a declarat acesta.

Prietena cumparatorului a remarcat ca tabloul era semnat "Picasso", l-a cautat pe Internet si l-a gasit in niste arhive de arta. "Am scris unei galerii de arta care m-a pus in contact cu Claude Picasso, fiul lui Pablo, care va analiza fotografiile facute de specialisti tabloului", a spus Duncan.

"Picasso a fost un pictor prolific, deci, daca este original, tabloul ar putea valora intre 1.000 si 100.000 de lire sterline", a spus Duncan.

Barbatul a mai indicat ca are nevoie sa descopere identitatea fostului proprietar pentru a usura procesul de verificare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.