Inginerii americani, care lucreaza din 2004 la inventia lor, au poreclit vehiculul "Transition" ("Tranzitie"). Supermobilul viitorului este un hibrid automobil-avion, ce ruleaza cu 130 de kilometri pe ora, pe sosea, iar pentru a-si lua zborul trebuie sa atinga viteza de 200 de kilometri pe ora. Transformarea automobilului in avion se face printr-o simpla apasare pe un buton de la bordul vehiculului.

O suta de cai

Supermobilul are un motor de o suta de cai putere, care antreneaza atat rotile, cat si un propulsor, ce-l ridica si mentine in aer, in timpul zborului. Automobilul-avion are o capacitate de doua locuri si cateva bagaje, cantareste numai o jumatate de tona, iar anvergura aripilor este de 9 metri. Functioneaza cu benzina fara plumb si poate zbura pana la o altitudine de 3.800 de metri. Cand stationeaza, aripile de pliaza in doua, de-a lungul vehiculului.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.