Politicienii nationalisti hindusi din India au gasit o noua metoda de a-si promova principiile: in sediile de campanie au deschis magazine care vand produse din urina si balegar de vaca. Hindusii considera vacile animale sfinte. Produsele "naturiste", care deja se vand ca painea calda, impart vitrinele cu postere in marime naturala ale unor lideri.

Producatorii spun ca lotiunile, pastilele sau potiunile pot vindeca orice, de la cancer la isterie. Fiind vandute in sediile partidelor nationaliste hinduse, produsele din urina sau balegar de vaca intra in concurenta cu suvenirurile cu tema politica. Vanzatorii spun ca solutiile din dejectii de vita spulbera, din punct de vedere al vanzarilor, insignele, steguletele sau ceasurile de plastic imprimate cu figurile liderilor hindusi.

"Nu va vine sa credeti cat de repede se vand aceste produse. Medicamentul impotriva medicinei e insa cel mai bine vandut", a declarat pentru agentia Reuters proprietarul unui magazin amplasat chiar in sediul partidului de guvernamant. Agentia de presa sustine ca cel mai de succes produs e "pilula polivalenta" care promite sa vindece orice boala, de la diabet la "boli femeiesti".

Un produs asemanator numit Sanjivani Ark, care se vinde sub forma de sirop, sustine ca este remediul ideal in cazul cancerului, isteriei si ciclului neregulat. Pe langa medicamente, gama de produse naturiste cuprinde si produse destinate intretinerii corporale care au aceeasi sursa de productie: urina si balegarul de vaca.

Astfel, curajosii se pot "rasfata" cu pasta de dinti din balegar, detergenti, crema de albire a pielii, sapun de toaleta si chiar un after shave antiseptic extras din urina de vaca. Siddarth Singh, un purtator de cuvant al partidului nationalist hindus Bharatiya Janata, a explicat ca asocierea dintre sediile formatiunilor politice si aceste produse s-a facut tocmai pentru a promova industria rurala.

"Daca va uitati la istoria tarii noastre, aceste produse fac parte din cultura noastra. Nu au nici un fel de valoare comerciala pentru noi, doar ca industria rurala trebuie promovata", a declarat acesta citat de Reuters.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.