Intr-o tara saraca precum India, un barbat in vπrsta de 41 de ani a rezolvat complet problema hranei zilnice: de patru ani ma­­nπnca numai iarba. Medicii care l-au consultat pe barbat au afirmat ca Gautam este perfect sanatos, in afara de dependenta pe care a dezvoltat-o pentru iarba.

Indianul spune ca s-a indragostit de iarba la vπrsta de 7 ani cπnd a luat prima "masa ver­de". Pentru a-si demonstra calitatile, indianul a facut un tur de forta chiar in fata reprezentantilor Guinness Book: barbatul a mπncat nu mai putin de doua kilograme de iarba in 28 de minute intr-un parc din orasul Kanpur.

Pentru a putea di­­gera iarba, Gangaram Gau­tam este nevoit sa mearga o ora pe jos cu o viteza constanta de 15 kilometri pe ora. Indi­­anul afirma ca cele doua kilograme de iarba ii furnizeaza toata energia de care are nevoie in­­­­tr-o zi. Doctorii care l-au consultat l-au declarat perfect sanatos pe Gautam. Sin­­gurul lucru pe care l-au ob­­servat este de­­pendenta pe care barbatul a capatat-o pentru iarba.

Gangaram vrea sa se recasatoreasca, insa, spune el, nici o fata nu il vrea de barbat din cauza obiceiului sau de mπnca iarba.

Gautam a spus ca la inceput mπnca iarba in cantitati mici. Cu timpul, mica excentricitate s-a transformat in obicei, asa ca acum "paste" prin parcurile din oras alaturi de vite. "Pot pleca de acasa fara sa manπnc nimic, fara nici un fruct la mine, fara dulciuri. Insa nu pot renunta la portia mea zilnica de iarba", spune indianul. Ram Kumar, un local­nic care il cu­­noaste pe Gautam, spu­­ne ca lumea nu-l mai considera pe barbat un ciudat.

"De cateva ori trecatorii i-au oferit mπncare, insa el a refuzat-o spunπnd ca pre­­fera iarba", a declarat Ram Kumar. Me­­dicii l-au avertizat pe Gau­­tam ca stomacul uman nu este indeajuns de puternic pentru a dige­­ra iarba si ca, in timp, o sa aiba probleme cu sto­­macul. Indianul, insa, nici nu vrea sa auda de re­­nuntarea la regimul sau ierbivor.