Arheologii italieni au descoperit doua schelete prinse intr-o tandra imbratisare, intr-un sit aflat langa Mantova, localitate din nordul Italiei, situata la 40 de kilometri de Verona, orasul in care Shakespeare a plasat cea mai frumoasa poveste de dragoste din toate timpurile, "Romeo si Julieta". Culmea coincidentei este ca Mantova apare si in drama shakespeareana, fiind locul in care este exilat Romeo dupa ce-l ucide pe Tybalt.

Ingropati, dupa toate aparentele, in urma cu mai bine de 5000 de ani, amantii preistorici erau un barbat si o femeie care au murit de tineri, avand in vedere dantura lor intacta, a precizat Elena Menotti, sefa santierului arheologic.

Oamenii de stiinta urmeaza sa examineze cu minutiozitate cele doua schelete pentru a stabili cu exactitate cati ani aveau in momentul mortii si cat de vechi este mormantul lor. Conform unor teorii preliminare este posibil ca barbatul sa fi murit primul, iar femeia sa se fi sacrificat ulterior pentru a-i calauzi sufletul in viata de apoi.

"Oricare ar fi cauza mortii celor doi, aceasta este o descoperire unica. Suntem extrem de fericiti de descoperirea facuta. Nu am mai gasit pana acum un barbat si o femeie inmormantati imbratisati", a precizat Elena Menotti.

"Am descoperit nenumarate femei care-si tineau pruncii in brate, dar niciodata un cuplu. Cu atat mai putin unul prins intr-o imbratisare atat de tandra, atat de stransa, as spune chiar pasionala. Este insa foarte posibil ca barbatul sa fi murit primul si apoi femeia sa fi fost sacrificata pentru a-i insoti sufletul.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.