Ingropati, dupa toate aparentele, in urma cu mai bine de 5000 de ani, amantii preistorici erau un barbat si o femeie care au murit de tineri, avand in vedere dantura lor intacta, a precizat Elena Menotti, sefa santierului arheologic.

Oamenii de stiinta urmeaza sa examineze cu minutiozitate cele doua schelete pentru a stabili cu exactitate cati ani aveau in momentul mortii si cat de vechi este mormantul lor. Conform unor teorii preliminare este posibil ca barbatul sa fi murit primul, iar femeia sa se fi sacrificat ulterior pentru a-i calauzi sufletul in viata de apoi.

"Oricare ar fi cauza mortii celor doi, aceasta este o descoperire unica. Suntem extrem de fericiti de descoperirea facuta. Nu am mai gasit pana acum un barbat si o femeie inmormantati imbratisati", a precizat Elena Menotti.

"Am descoperit nenumarate femei care-si tineau pruncii in brate, dar niciodata un cuplu. Cu atat mai putin unul prins intr-o imbratisare atat de tandra, atat de stransa, as spune chiar pasionala. Este insa foarte posibil ca barbatul sa fi murit primul si apoi femeia sa fi fost sacrificata pentru a-i insoti sufletul.