I se spune "Sim Man", numele pe care i l-a dat compania producatoare din Norvegia. Papusa gonflabila a fost adusa, la sfπr­situl anului trecut, in Cen­trul de Si­­mu­lare Medi­cala din cadrul Univer­sitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Cluj. Pe ea inva­ta medicii, asis­tentele medicale, paramedicii SMURD si studentii, care trebuie sa stie ce manevre me­­dicale trebuie fa­­cute in caz de urgenta.
Boala este progra­mata de pe un computer atasat, sau de la telecomanda lui pro­prie. Prac­ti­cantul este pus in fata unei si­­tuatii de criza, cum ar fi, de exemplu, o rana foarte grava, o criza de astm, un stop cardiac si chiar boli psihice.

"Pot sa-l fac sa aiba aproape orice boala doresc. Noi ne axam insa pe situatii-limita, in care pa­­cientul trebuie stabilizat urgent. Le aratam, astfel, stu­dentilor cum trebuie sa procedeze", explica medicul rezident specializat pe terapie in­­tensiva, Dan Dπrzu. Manechinului i se poa­te schimba sexul in caz de nevoie. Papusa reproduce dureri­le unui adult si majoritatea or­ga­nelor sunt cons­truite anatomic, la fel ca la om. Mate­rialul ce imita pie­lea este un fel de latex, com­­primπndu-se ca epi­­­­derma umana. "Da­­ca il injectezi, latexul isi revine imediat, nu ramπne gaura, la fel cum se intπmpla cu pielea umana", spune medicul Dπrzu.