Luo Shiyuan devine extrem de violent cand cei din jur ii sugereaza sa isi mai tunda din par, "ca si asa e lung", relateaza "Chongqing Morning Papers". Nu isi mai aminteste cu exactitate cand i-a declarat razboi pe viata frizerului, dar este sigur ca "parul a depasit varsta de 40 de ani".

Si pentru ca il ingrozea gandul ca isi putea pierde "bogatia capilara" in timp ce se imbaia, Luo Shiyuan (80 de ani) nu s-a mai spalat pe cap de... 26 de ani. Spre disperarea celor din jur, acesta nu numai ca devenise extrem de slinos si neatragator, dar incepuse sa imprastie si mirosuri grele.

Din fericire, in capul lui Shiyuan nu si-au facut adapost niciodata paduchii sau alte insecte, pentru ca nepotul sau si sotia acestuia "ii mai afumau din cand in cand parul" cu mare grija sa nu ia foc.

Recent, Shiyuan s-a lasat induplecat de familie sa accepte sa isi spele parul. Spre multumirea tuturor, baia s-a incheiat cu succes, Luo Shiyuan acceptand cu greu ca parul sa ii fie impletit in coada, "macar pana la venirea specialistilor de la Guinness Book".