Dupa mai bine de 3 ani de cercetari, politia a reusit sa strπnga suficiente pro­­be pentru a anihila reteaua, care in 2004, dadea o spargere de pes­­te 500.000 de dolari. Pensionarul, specialist in tehnologie de inalta performanta, este dat in urmarire generala fiind acuzat de frauda.

Banda cunoscuta sub numele de "Organizatia Criminala Blanchard", du­­pa numele conducatorului ei, Gerald Daniel Blan­­chard, actiona la ni­­vel international. Zia­­ris­­tii de la "Toronto Sun" au descoperit ca membrii ei au dat spar­­geri in mai multe banci europene, numai in Austria reusind sa fure bijuterii de 1,8 milioane $.

Dupa trei ani de in­­ves­tigatii, politistii au strπns su­­ficiente probe pentru a-i trimite in fata instantei pe sapte membri ai bandei si pe Carl Bales, de... 83 de ani, din Vancouver.

In momentul in care au descoperit ca pensionarul Carl Bales este "una dintre verigile importante ale retelei criminale", poli­tistilor nu le-a venit sa creada. Batrπ­­nul, expert in tehnologie de inalt nivel si specialist in sisteme de paza si protectie, a fost considerat drept "un caz fascinant si incredibil totodata", a declarat pur­tatorul de cuvπnt al politiei din Winnipeg, Gord Schumacher. In loc sa isi traiasca batrπnetile linistit, Carl Bales prefera sa comploteze alaturi de membrii mai tineri din gasca lui Blanchard si sa elaboreze planuri pentru jafuri.