Un australian a supravietuit dupa ce a fost atacat de un rechin urias, in timpul unei partide de pescuit. Cu toate ca a fost muscat de cap, Eric Nerhus, in vπrsta de 41 de ani, a ripostat si a reusit sa se salveze. Medicii spun ca este un miracol faptul ca barbatul a scapat doar cu cπteva leziuni.

Eric Nerhus facea scufundari cu fiul sau si un prieten, la Cape Howe. Cei trei visau la o masa copi­­oasa din fructe de mare. Nimic nu prevestea groaznicul atac. "Era aproape intuneric. Nu l-a vazut apropiindu-se, dar a simtit muscatura si a inceput sa se zbata, ca sa scape. Abia atunci si-a dat seama ca un rechin il muscase de cap", a povestit prietenul sau, Dennis Luobikis, care a asistat ingrozit la lupta cu monstrul lung de trei metri. Vizibilitatea era redusa din cauza apei mur­dare. "Practic, rechinul ii inghitise capul", a explicat Luobikis. Dis­perarea i-a dat puteri supranaturale lui Nerhus, care a reusit sa scape din strπnsoare. A fost insa muscat din nou, de data aceasta de spate.

In cele din urma, l-a lovit pe rechin in cap cu drugul de fier pe care-l folosea la pescuit. Apoi i-a bagat un deget in ochi si a iesit la suprafata. Aus­tralianul, care era intr-o forma fizica excelenta, sustine ca vesta de plumb si masca de pe fata l-au ajutat sa supravietuiasca. "Avea urme de muscaturi pe tot corpul, dar cπnd a venit la noi era constient", a spus un purtator de cuvπnt al spitalului Wollongong, din New South Wales.