Portughezul Luis Carlos de Noronha Cabral da Camara, nascut intr-o familie aristocratica si decedat fara sa aiba mostenitori, si-a lasat toate bunurile unui numar de 70 de persoane alese la intimplare din cartea de telefoane a orasului Lisabona, anunta presa portugheza, citata de AFP.
Descris de prieteni ca fiind un om solitar, portughezul a luat aceasta decizie la virsta de 29 de ani si a comunicat-o unui notar, in prezenta a doi martori. "Spre marea uimire a unui angajat al notarului, el a cerut o carte de telefoane si a inceput sa aleaga niste nume la intimplare. Notarul i-a pus atunci mai multe intrebari pentru a-i verifica nivelul de sanatate mentala, dar Luis era perfect constient de ceea ce facea", a explicat unul dintre martori, Anibal Castro Vila, pentru saptaminalul Sol. "Voia doar sa se distreze lasind mostenirea sa unor necunoscuti", a adaugat martorul si prietenul lui Luis, decedat la virsta de 42 de ani din cauze naturale.

Mostenirea lui Da Camara consta intr-un apartament cu 12 camere in centrul Lisabonei, o casa la Guimaraes, in nordul tarii, o masina si 25.000 de euro, care vor fi impartiti intre beneficiari. La aflarea vestii, majoritatea mostenitorilor au crezut ca este vorba despre o gluma proasta. "Mi-a fost frica pentru ca am crezut ca este vorba despre o escrocherie. Auzim in fiecare zi vorbindu-se despre glume proaste care sint aplicate in special batrinilor. Numele lui imi era complet necunoscut. Cum sa mostenesc ceva de la un om pe care nu il cunosc?", a declarat Helena, o femeie de 76 de ani.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.