Animalul de trei metri inaltime reusise sa inspaimante sate intregi din statul indian Assam. Autoritatile se straduiau de doi ani sa ucida elefantul mascul. In tot acest timp, pachidermul strivise zeci de oameni. Locuitorii din zona ii dadusera numele de Osama ben Laden, dupa numele temutului lider al organizatiei teroriste al-Qaida. Numai luna trecuta animalul reusise sa ucida 14 oameni.
Un oficial a declarat ca animalul a fost doborat sambata, pe o plantatie de ceai. "Animalul a fost ucis dupa ce satenii l-au identificat", a spus oficialul, care a adaugat ca pachidermul nu avea colti.

Ca si liderul al-Qaida, elefantul reusise sa scape de mai multe ori din incercuirea vanatorilor. Pentru a nu fi prins, pachidermul nu statea prea mult timp intr-un loc, se ascundea in paduri si pe plantatii de ceai. Dupa prinderea "criminalului", mai multe cocioabe au fost atacate de o turma de elefanti, in aceeasi zona unde a fost prins "Osama".

Organizatiile de aparare a animalelor au criticat uciderea pachidermului, spunand ca autoritatile nu au vrut sa compare urmele lui Osama cu cele ale animalului ucis, ci doar s-a cautat un "elefant ispasitor".