James McGaugh e unul din expertii la nivel mondial in problemele memoriei, o persoana nu tocmai usor de impresionat. O scrisoare pe care a gasit-o pe birou intr-o dimineata l-a uimit pur si simplu: era scrisa de o femeie care nu uita nimic. Memoria ei e intr-adevar fenomenala. Femeia isi aduce aminte aproape fiecare detaliu al vietii din ultimii 30 de ani.

La inceput, omul de stiinta a fost sceptic cu privire la capacitatea de memorare a lui A.J. Pentru a-i proteja identitatea pe timpul testelor la care e supusa de specialisti, cercetatorii nu au dat publicitatii decat initialele femeii. Ceea ce face extraordinara memoria femeii este faptul ca isi poate aminti aproape orice detaliu al vietii ei. James McGaugh afirma ca primul test a fost de a-i cere sa-si rememoreze ce s-a intamplat la o data oarecare. Aproape instantaneu, A.J. a inceput sa-i descrie la nivel de detaliu o zi obisnuita.

Pentru a dezlega enigma memoriei fenomenale a femeii, James McGaugh a format o echipa alaturi de alti doi oameni de stiinta de la University of California. "Incercam sa gasim secretul, dar nu am aflat nimic extraordinar pana acum", a declarat expertul. "Aceasta femeie are amintiri foarte puternice. Lucrurile pe care si le poate rememora cu usurinta nu au nici un fel de relevanta pentru mine", a explicat McGaugh.

Desi echipa a inceput sa-i studieze memoria in urma cu sase ani, A.J. si-a amintit ziua exacta a tuturor intalnirilor cu echipa de oameni de stiinta. O alta intamplare l-a lasat pe James McGaugh fara replica: A.J. si-a amintit de o anume zi in care a avut programat un interviu cu echipa. Dupa aceasta intalnire, A.J. i-a spus lui McGaugh ca dupa aceea el a plecat in Germania. "M-a lasat fara replica! Eu nu imi aminteam nici anul in care am facut acea vizita in Germania", a replicat omul de stiinta.

Sursa: Click.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.