Cel mai inalt nepalez vrea sa faca un turneu in jurul lumii ca sa stranga bani pentru familie

La varsta de 28 de ani, gigantul Adhikari vrea sa stranga fondurile necesare pentru a incepe un turneu in jurul lumii. In urma cu noua ani, tanarul era cel mai inalt om al planetei, dupa decesul pakistanezului Alam Channa, iar medicii se asteptau ca acesta sa continue sa creasca. Insa dupa ce a atins inaltimea de 2,25 metri nepalezul nu a mai crescut. In prezent, spera ca dupa ce va fi plimbat pentru a fi studiat, masurat si cercetat de curiosii din intreaga lume, sa stranga suficienti bani pentru familia sa.

Privit de multi ca un monstru sau o ciudatenie a naturii, tanarul al carui cap ajunge cu usurinta in dreptul etajului superior al cladirilor, Rajan Adhikari viseaza sa plece intr-un turneu mondial.

Tanarul de 28 de ani spera ca dupa ce va fi studiat, masurat si cantarit de multimile de curiosi din intreaga lume, sa reuseasca sa stranga suficienti bani pentru a-si intretine familia.

"Adhikari demonstreaza ca nu suntem toti niste pitici, cum ne considera toata lumea", a declarat Narendra Suthara, un localnic din Bauddhanath Stupa.

Majoritatea oamenilor la care a muncit ca zilier Rajan Adhikari il foloseau ca pe "o macara vie" pentru a ridica diferite obiecte, fapt care i-a blocat in cele din urma cresterea. "Nu am facut nimic pentru a creste atat de mult. Totul s-a intamplat in mod natural", a declarat cu timiditate "gigantul" pentru publicatia nepaleza "Samarcharpatra".

Recordul e detinut de un chinez

Actualul detinator al titlului de cel mai inalt om e chinezul Xi Shun, de 55 de ani, care are 2,36 metri. Acesta a reusit sa il devanseze pe ucraineanul Leonid Stadnik, care are 2,54 metri. Lui Stadnik i-a fost retras titlul de gigant al planetei, pentru ca "dezvoltarea lui nu s-a datorat unor cauze naturale". Veterinarul ucrainean, in varsta de 35 de ani, sufera de o forma rara de gigantism acromegalic, datorat unei tumori pe glanda pituitara.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.