Acesta a fost secretul celei mai batrane femei din India

Fulla Nayak a avut o viata modesta, singurele excentricitati pe care si le-a permis fiind tigarile cu canabis si vinul de palmier.

Nu se cunoaste varsta exacta a indiencei, din cauza ca Fulla Nayak nu a avut certificat de nastere. Presa internationala a relatat ca femeia avea intre 120 si 125 de ani, informatiile variind in functie de marturiile rudelor. Singurul document oficial care ii poate atesta varsta este un buletin de vot emis de guvern in 1995, potrivit caruia Fulla avea 120 de ani.

O viata modesta

Cert este ca cea mai mare fiica a ei, Bela Bawa, are 92 de ani, iar cel mai batran nepot a ajuns la venerabila varsta de 72 de ani. Femeia are zeci de nepoti si stranepoti.

Fulla Nayak a trait intr-o coliba din chirpici, la Kanarpur, un sat din provincia Kendrapada. In mai toate pozele de familei apare fumand "ganja", tigari din canabis, sau trabuc. Acestea, spunea ea, ar fi ajutat-o sa traiasca atat de mult. Deloc de neglijat sunt si vinul de palmier, pe care femeia il bea zilnic, si ceaiul. Fulla a murit de batranete si in ultimii ani a avut doar probleme cu vederea. In schimb, nu a avut nevoie nici macar de baston ca sa mearga, sustine CNN. Cu putin timp inainte sa moara, la sfarsitul lunii noiembrie, nepotul indiencei a anuntat ca intentiona sa faca demersuri pentru recunoasterea ei drept cea mai batrana femeie din lume. Un adevar greu de stabilit, atata timp cat si alte femei longevive de "talia" Fullei nu au avut certificat de nastere.

Oficial, cea mai batrana femeie a avut 116 ani

"Cartea Recordurilor" a confirmat-o pe Maria Esther de Capovilla, din Ecuador, drept cea mai batrana femeie din lume. Ea a murit in martie, la varsta de 116 ani, de pneumonie. Nascuta in 1889, in acelasi an cu Hitler si Chaplin, Maria Esther avea 22 de ani cand s-a scufundat Titanicul si 79 cand omul a pasit pe Luna.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.