Leopardul bea apa in fiecare zi, insa, in lipsa acesteia, poate rezista si o luna intreaga fara pretiosul lichid. Un experiment efectuat in zonele limitrofe ale orasului Nairobi a aratat ca leopardul are o capacitate de orientare foarte buna. Astfel, un grup de leoparzi a fost dus la o distanta de 320 km de oras. Dupa citeva saptamini, cercetatorii au constatat ca respectivul grup de feline a reaparut in apropierea orasului.

Viezurele isi cara in vizuina materiale pentru constructia acesteia, mergind cu spatele si prinzindu-le intre membrele anterioare si barbie. Ciudat e ca viezurele isi imparte, uneori, vizuina cu vulpi sau iepuri.

In asemenea "apartament" pot trai chiar si 15 exemplare. Este un animal foarte curat. El isi depune dejectiile departe de vizuina, intr-o groapa pe care si-o sapa in acest scop.

Ursul Koala nu bea niciodata apa. Necesarul de lichid si-l asigura din frunzele de eucalipt. In limba populatiei aborigene, "Koala" inseamna "fara apa". Koala are un puternic miros de mosc si eucalipt, care alunga puricii din blana. La nastere, puiul de Koala e de marimea unui bob de fasole si are o greutate de 3 g.

Parul lung si rigid al blanii vidrei e uleios, pentru a respinge apa. El ofera o protectie atit de sigura, incit pielea animalului nu se uda niciodata. Vidra poate inota sub apa circa 400 m, iar pe distante mai scurte atinge o viteza de 14 km/ora. Teritoriul unei vidre-mascul trebuie sa cuprinda cel putin o portiune de 16 km de mal al unui riu curat si linistit.

Ursul polar e "tradat" in mediul acoperit de zapada de nasul sau negru ca taciunele. Cind merge la vinatoare de foci, el isi acopera nasul cu labele. Iarna, temperatura din birlogul ursului polar e mai ridicata decit cea de afara, fiind aproape de punctul de inghet. -Leopardul negru, cunoscut si sub numele de "pantera neagra", are, in ciuda culorii sale, pete pe corp. Este posibil ca femela sa fete deopotriva pui albi si negri.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.