Un caz aparte a facut inconjurul presei britanice la inceputul acestei saptamani. Medicii de la un spital de boli psihice din comitatul East Sussex au fost acuzati de abuz in serviciu pentru ca l-au internat cu forta pe un barbat pentru ca era prea gras. Chris Leppard (foto) a fost nevoit sa indure regimul unui spital de boli psihice timp de o luna. Barbatul sufera de o boala care nu-i permita sa se simta satul niciodata. in urma cu o luna britanicul Chris Leppard s-a trezit in casa cu politisti si medici care, fara sa-i puna prea multe intrebari, l-au urcat cu forta intr-o ambulanta si l-au internat la un spital de boli psihice. Chris a petrecut o luna internat pentru simplul motiv ca nu se poate opri din mancat. Oficial el sufera de sindromul Prader-Willi, o boala care il face pe barbat sa nu se simta satul niciodata. in cazuri extreme boala poate ucide, pentru ca bolnavul poate manca pana la moarte. in momentul in care l-au ridicat, medicii si politistii au invocat legea care le permite sa-i interneze in institutii specializate pe cei care, suferind de o boala psihica ii pot rani pe altii sau isi pot face rau singuri.

Astfel, barbatul a fost internat in ciuda faptului ca nici el nici familia lui nu au fost de acord. "Patru barbati au venit la usa noastra si dupa ce au pus mai multe intrebari ne-au spus ca o sa-l interneze pe Chris. Baiatul meu era foarte suparat, plangea si spunea ca nu vrea sa mearga nicaieri, pentru ca nu sufera de nici o boala psihica", a declarat mama baiatului, Anne. "Nu ne-am gandit ca statul ar putea sa vina sa-l interneze cu forta. Este o pedeapsa pentru ca este bolnav. Dar el are o problema fizica. si se straduieste foarte mult pentru a mai slabi", a adaugat cu lacrimi in ochi mama lui Chris. Reactia autoritatilor a fost determinata de un reportaj difuzat de postul de televiziune BBC 1 despre viata baiatului si suferintele prin care acesta trece.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.