De doua ori pe saptamana, rusoaicele sa imbulzesc la Teatrul Dubrovka din Moscova, unde se desfasoara un curs prezentat de Vladimir Rakovski, orator motivational, si de sotia sa, Eugenia, care le invata pe cursante "vampologia".

"Vampologia e teoria, practica si tehnica prin care femeile pot obtine succes intr-o lume a barbatilor. O femeie inteligenta obtine ceea ce-si doreste, prefacandu-se ca e fragila. O vampa trebuie sa fie puternica si increzatoare in sine, insa trebuie sa stie sa se foloseasca de trucurile feminine, precum atractivitatea sexuala, pentru a-l supune pe barbat. De asemenea, ori de cate ori e necesar, ea trebuie sa para o fiinta neajutorata", subliniaza dl Rakovski, citat de "The Telegraph".

Cursul incepe cu prezentarea principiului de baza al vampologiei. Vampa trebuie sa castige favoruri prin asumarea unui rol de fetita neajutorata sau, mai rar, al celui de femeie adulta si responsabila. Apoi, urmeaza "lectiile seductiei", in care femeile invata sa-i atraga chiar si pe cei mai pretentiosi dintre barbati. In aceasta sapta-mana, cursantele invata cum sa atraga atentia barbatilor dintr-o incapere, prefacandu-se ca scapa ceva pe jos si aplecandu-se apoi pentru a ridica acel obiect.

Astfel - precizeaza cei doi profesori - ele isi pun in valoare "cele mai frumoase parti ale trupului". "Daca aveti sani frumosi, scoateti-i in evidenta. Daca aveti fese frumoase, folositi-le", le indeamna dna Rakovski pe femeile prezente la curs.
Saptamana viitoare, cursantele vor invata cum sa-l atinga, "ca din intamplare", cu sanii, pe cel pe care au pus ochii, dupa care vor primi lectia finala - aceea a artei de a face striptease.

Studentele spun ca rezultatele lucrurilor invatate la curs deja se vad. Ele sustin ca au pus in practica multe dintre tehnicile predate si ca acestea le-au ajutat sa obtina ceea ce-si doresc, adica "sex magistral, bani si un barbat grijuliu".