Un bucatar din Scotia a pregatit cea mai scumpa delicatesa din lume

Un bucatar plin de imaginatie a transformat un simplu preparat culinar, precum o pizza, intr-o opera de arta. Domenico Crolla se poate lauda ca este creatorul celei mai scumpe pizza gatita vreodata: specialitatea italiana costa nu mai putin de 3.000 de euro.

Pizza cu pricina contine caviar udat cu sampanie, langusta marinata in cel mai bun coniac si chiar trufe invelite in foita de aur de 24 de carate. Preparatul culinar de 30 cm diametru mai include si somon
scotian afumat, carne de caprioara si sunca udata cu otet balsamic. "Pregatirea intregului amestec dureaza cateva zile din momentul in care am la dispozitie toate ingredientele. Unele componente trebuie sa stea la macerat cel putin 48 de ore, iar altele, cum e cazul rosiilor importate special din Italia, trebuie lasate la soare sa se deshidrateze natural", explica Crolla.

Domenico Crolla spera sa isi poata vinde pizza "Royale 007" cu 3.000 de euro (aproximativ 105 milioane de lei vechi), pe site-ul de vanzari online eBay.

"Folosesc in total peste 50 de ingrediente de cea mai buna calitate, de la carne, trufe, legume si pana la coniac. Luate separat, fiecare din aceste ingrediente, care se gasesc doar in restaurantele exclusiviste, ar costa peste 60 de euro", justifica bucatarul pretul "piperat".

Bucatarul originar din Glasgow a estimat ca pizza sa corespunde gusturilor superspionului britanic James Bond. "Daca exista vreo pizza facuta pentru a satisface un 007, aceasta e", spune el.

Recordul actual, 150 de euro

In prezent, cea mai scumpa pizza, facuta din trufe albe, ciuperci si branza rafinata, se vinde cu 150 de euro la restaurantul londonez Gordon Ramsay's "Maze". Pretul e justificat de trufele albe folosite, care pot costa si 2.000 de euro kilogramul. "Aceasta pizza scoate cel mai bine in valoare gustul trufelor albe. O felie din acest produs costa 25 de euro, iar o pizza e suficienta pentru sase persoane", spune Jason Atherton, bucatarul sef al restaurantului londonez.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.