Inedit. Pentru credinciosii catolici care nu reusesc sa ajunga la locurile sfinte pentru a le fi ascultate rugaciunile s-a ivit ocazia unica de a angaja un pelerin profesionist care, contra unei sume de 2.500 de euro, se roaga in numele oricui, informeaza Reuters

Si pentru ca misiunea sa fie indeplinita intocmai acesta va aduce la sosire inclusiv chitante care vor dovedi respectarea traseului si fotografii reprezentative de la locurile sfinte.

Orice pelerinaj presupune respectarea unui ritual anume. De aceea, pentru pelerinul profesionist Carlos Gil, de 42 de ani, cele mai mici detalii ale calatoriei sunt deosebit de importante, pentru ca orice client sa fie pe deplin satisfacut.

Calos Gil, care detine o mica firma de calculatoare in localitatea portugheza Cascais, mergea oricum de doua ori pe an la Fatima, in Portugalia, pentru "a se purifica de pacate". De aceea, ideea de a face aceasta calatorie in numele altora, care s-a dovedit a fi un real succes, a fost "o simpla adaptare la dorintele credinciosilor".

Astfel, pentru 2.500 de euro "pelerinul Gil" aduce acte doveditoare ca a respectat "cu sfintenie" fiecare detaliu al pelerinajului si "stampileaza" in fiecare oras "ordinul de delegatie" aratand in acest fel ca "nu s-a abatut din drum". Ba mai mult, acesta le demonstreaza clientilor ca "batut cu pasul fiecare metru pana la destinatie".

"Pelerinajul la Fatima este poate cea mai inaltatoare calatorie la locurile sfinte. Si, in plus, de asta este un prilej deosebit pentru clientii mei de a aprinde cu ajutorul meu o lumanare, de a se ruga lui Dumnezeu si de a primi o statueta sfintita infatisand-o pe Fatima", a declarat Carlos Gil.

"Nu conteaza cine calatoreste atata timp cat rugaciunea catre Dumnezeu este facuta din tot sufletul cu ajutorul unui pelerin. Cei 2.500 de euro acopera integral costul calatoriei pana la locurile sfinte. Este absolut in ordine atata timp cat nu fac profit din treaba asta", a incheiat "pelerinul de inchiriat".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.