Din nou, fantoma lui Lenin bintuie Kremlinul. Igor Vinokurov, copresedinte al Comisiei pentru Studiul Fenomenelor Misterioase din Rusia, a relatat ca un student a vazut stafia acestuia in Piata Oktiabrskaia, din Moscova. "Baiatul sustine ca l-a vazut foarte bine pe Lenin trecind, i-a putut observa trasaturile fetei si barba-i bine cunoscuta. Studentul a ramas stupefiat. Se pare ca fantoma nu era incintata sa fie privita si `s-a intors` in monumentul sau funerar, dupa care a disparut", a spus Vinokurov.

Fantoma lui Vladimir Lenin a fost vazuta pentru prima oara la Kremlin in noaptea de 19 octombrie 1923. Aparitia a avut loc cu trei luni inainte ca liderul bolsevic sa inceteze din viata oficial, spune istoricul Alexander Gorbovski. In acea noapte, apropiatii spun ca Lenin ar fi zacut la resedinta sa din Gorki. Agentii de securitate au confirmat, la telefon, ca bolnavul se afla in casa.

Cu toate acestea, multi martori au dat asigurari ca l-au vazut pe Lenin in Piata Rosie. Mergea sprinten, desi in realitate, in ultima vreme, nu se mai putea deplasa decit foarte greu, din cauza unei paralizii la mina si la picior. Despre fantoma lui Lenin a relatat in anul 2005 si Serghei Filatov, seful de cabinet al presedintelui Boris Eltin. Filatov a povestit ca a auzit, impreuna cu numerosi agenti de paza, sunete ciudate in miez de noapte, provenind din muzeul lui Lenin, care se afla deasupra biroului sau. Agentii de paza i-au spus ca incuiasera "apartamentul memorial" si ca nu se afla nimeni inauntru. Filatov se afla la birou si lucra in acea noapte si i-a trimis pe soldatii de garda sa verifice ce se petrece la etaj. Nu au gasit pe nimeni.

Vinokurov si colegii sai de la Comisia pentru Studiul Fenomenelor Misterioase spun ca fantomele personalitatilor istorice apar in vremuri tulburi. Fantoma lui Napoleon in uniforma rosie si cu o luminare in mina a fost vazuta la Paris in ajunul revolutiei din 1848. Fantoma lui Ivan cel Groaznic a aparut la Kremlin la putin timp dupa moartea lui Alexandru al III-lea, cind Nicolae al II-lea urma sa urce pe tron.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.