Premiera. Un fat diagnosticat cu tumora pulmonara a supravietuit unei operatii riscante, realizata de chirurgi chiar in pantecul mamei

Un control de rutina a sarcinii britanicei Rachel Whittaker a scos la iveala faptul ca fatul de doar 28 de saptamani pe care il purta in pantece suferea de o tumoare la plamani. Vestea a speriat-o pe viitoarea mama, care a apelat la site-urile de pe Internet pentru a gasi medicii dispusi sa realizeze operatia care i-ar fi putut salvat copilul. Chirurgii de la spitalul londonez King's College au raspuns pozitiv apelulului disperat al mamei, realizand una dintre cele mai dificile interventii chirurgicale.

Desi operatia a fost un succes, medicii nu au putut evita travaliul prematur si astfel, au adus pe lume un bebelus firav, de doar un kilogram. "Previziunile erau destul sumbre pentru aceasta sarcina. Nu credeam ca vom reusi sa tinem copilul in viata, dar am avut succes", a declarat pentru BBC News unul dintre medici. Dupa patru luni de spitalizare, bebelusul William are o evolutie normala. Parintii sunt mandri de micut, iar forta cu care a reusit sa supravietuiasca unei interventii medicale atat de riscante ramane un model de urmat chiar si pentru cei mari.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.