Legal. Traficul aglomerat si ambuteiajele sunt "accesoriile" vietii la oras. Nervii incordati ai soferilor care asteapta culoarea verde a semaforului pot genera adeseori accidente
Nu si in Elvetia, unde o hotarare judecatoreasca a Tribunalului Federal permite conducatorilor auto sa citeasca ziarul in timpul ambuteiajelor din trafic. Astfel, a fost anulata amenda de 63 de euro pentru soferii care erau prinsi citind presa la volan. Aceasta masura nu incurajeaza soferii sa citeasca la volan sau sa foloseasca telefonul mobil in timp ce conduc, doar acorda mai multa ingaduinta soferilor blocati in trafic. Un ambuteiaj rutier poate dura si cateva ore, timp pretios pentru multi dintre soferii care trebuie sa ajunga la birou sau la locul de munca. Cititul ziarulului poate face asteptarea mai scurta si detensiona nervii incordati.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.