Un proiect de lege din statul american Virginia care prevedea amendarea persoanelor care poarta pantaloni cu talie foarte joasa nu va intra in vigoare, fiind respins de Senat. Proiectul fusese adoptat marti de camera inferioara a Parlamentului statului Virginia, insa o comisie a Senatului a votat unanim impotriva adoptarii sale, la sfarsitul saptamanii. Senatorul Kenneth Stole, presedintele acestei comisii, a calificat drept "distractie" dezbaterile pe acest subiect, care au starnit interesul presei americane la inceputul saptamanii.

Autorul proiectului, democratul Algie T. Howell, a aratat ca moda pantalonilor cu talie atat de joasa incat lasa sa se vada lenjeria intima este "obscena si indecenta". El a declarat ca a propus o lege in acest sens la cererea alegatorilor din circumscriptia sa.

Proiectul a fost criticat de principala asociatie americana de aparare a libertatilor individuale, ACLU, care vedea in acesta o incalcare a libertatii de expresie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.