Supralicitat. Papamobilul blindat, utilizat de Ioan Paul al II-lea in timpul vizitei pe care a facut-o in Marea Britanie, in 1982, a fost vandut la licitatie pentru peste 70.000 de dolari

Masina blindata, cu greutatea de 24 de tone, care are protectie antiglont si antibomba, a fost achizitionata de un ofertant din Irlanda. Purtatorul de cuvant al casei de licitatii a declarat ca vanzarea a fost foarte animata si ca pretul final a fost mai mare decat se estimase intial, relateaza BBC News Online, citat de Mediafax.

Vehiculul a parcurs 18.000 de kilometri si este intr-o stare excelenta, fiind una dintre cele doua masini construite de fosta companie auto British Leyland pentru vizita Papei pe teritoriul britanic.
Papamobilul a fost licitat la Dumfries (Scotia), dupa moartea proprietarului lui anterior, Mick Hayton, care l-a achizitionat in 1998 pentru muzeul sau din orasul scotian.

Organizatorii licitatiei se asteptau sa obtina intre 28.000 si 38.000 de dolari pentru masina.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.