SOCANT. Juan Cabana, un sculptor din SUA, nu modeleaza marmura sau bronzul pentru a crea obiecte de arta, ci cadavrele animalelor moarte.
Morbid pentru unii, excentric pentru altii, Juan a uimit galeriile de arta din intreaga lume cu creatiile sale, ce infatiseaza sirene confectionate din resturile animalelor moarte. "Exponatele sunt monstruos de realiste si transmit o stare de anxietate ce poate coplesi privitorul", a explicat Tim Jones, critic de arta. De fapt, sirenele lui Juan nu vorbesc despre altceva decat pasiunea artistului pentru criptologie si science-fiction.

In prezent, sculptorul hispanic este pasionat de monstri marini si sirene, care, dupa cum afirma, redau tumultul din interiorul fiecaruia dintre noi. Modul in care Cabana a reusit sa transforme acele animale moarte in creatii artistice este mai mult decat interesant. "Sa zicem ca am vazut in pestii morti pe care ii cumpar de la piata mai mult decat oricare altul. Arta exista pretutindeni, important este sa o recunosti", a explicat Juan. Cu toate acestea, sirenele sale nu amintesc de creaturile marine care ademeneau in trecut marinarii prin cantecele lor. Multi dintre cei care au vazut creatiile lui Juan s-au declarat socati. Indiferent de efectul pe care il au sculpturile sale asupra oamenilor, artistul nonconformist isi doreste sa aiba cel mai mare muzeu al creaturilor marine din lume.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.