Tragedie. Un cuplu din India, care s-a chinuit ani de zile sa aiba un copil, traieste un adevarat cosmar dupa ce femeia a dat nastere unui bebelus cu un singur ochi

Medicii spitalului Kasturba Gandhi, din orasul Chennai, care au asistat la nastere, banuiesc ca mamei i-a fost administrat un medicament experimental impotriva cancerului, Ciclopamina. Acesta este testat in SUA, dar nu a fost omologat. O alta posibila cauza a cumplitei anomalii este o disfunctie cromozomiala nedepistata in timpul sarcinii, relateaza Wired News.

Asemenea malformatii sunt extrem de rare, fiind raportat un caz la un milion. De regula, boala poate fi detectata in primele saptamani de sarcina si se recurge la avort. Femeia din India insa nu a facut ecografie decat in al treilea trimestru al sarcinii, cand, desi a fost depistata boala, un avort era imposibil. Fetita a fost diagnosticata cu ciclopie.

Ea are un singur glob ocular pe frunte, nu are nas, iar creierul are o singura emisfera. Celelalte organe ale copilului sunt insa perfect normale si functionale, iar doctorii sunt optimisti in privinta sanselor de supravietuire. Parintii au decis sa pastreze copilul, in ciuda vietii de cosmar care il asteapta cand va creste si va fi foarte dificil sa se integreze intr-un mediu normal. "Nu stim cat va trai. Vom face tot ce putem pentru ea", a spus unul dintre doctorii care a adus-o pe lume. In urma cu sase luni, o fetita cu aceeasi malformatie s-a nascut la St. Petersburg, dar nu a supravietuit.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.