Speranta. Specii de mamifere disparute cu mii de ani in urma pot fi readuse la viata cu ajutorul spermei lor, specialistii sustinand ca aceasta ar putea fi inca activa, relateaza cotidianul britanic "The Telegraph".
Recent, in solul inghetat al Siberiei au fost gasite cateva schelete de mamut bine conservate. Descoperirea, cumulata cu faptul ca exista indicii ca sperma ar putea rezista mai mult decat s-ar fi crezut si ar putea fi recuperata de la specii de mult disparute, da sperante oamenilor de stiinta.
Anul trecut, o echipa de cercetatori canadieni a demonstrat ca este posibila extragerea ADN-ului unor specii de mamut disparute acum 27.000 de ani si a anuntat ca a reusit sa refaca 1% din genomul acestora. De aici, lucrurile par simple. Un mamifer asemanator mamutului ar putea fi revitalizat cu ajutorul spermei, prin descifrarea codului genetic al animalului.

Cum mamutul seamana, din punct de vedere genetic, cu elefantul asiatic, specialistii ar putea injecta sperma inghetata a mamutilor in embrioanele elefantului pentru a obtine un animal asemanator. "Daca sperma speciilor de mamut disparute poate fi recuperata din corpul animalelor inghetate in urma cu milioane de ani, animalele pot fi reinviate prin injectarea spermei in embrionul femelei unei specii asemanatoare", a precizat dr. Narumi Ogonuki, de la Institutul pentru cercetari de bioresurse fizice si chimice din Tsukuba, Japonia.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.