Soc. Indonezianca Syafitri are patru zile si s-a nascut cu doua capete. Cazurile de acest gen sunt rare si extrem de dificile, dar nu imposibil de solutionat
Parintii micutei Syafitri nu mai au liniste, dar exista sanse ca fetita sa fie salvata si sa duca o viata normala. In februarie 2005, un bebelus egiptean in varsta de 10 luni, Manar, a supravietuit unei operatii care a durat 13 ore. Malformatia, cunoscuta de specialisti sub numele de "craniopagus parasiticus", apare atunci cand procesul de separare a embrionului - specific in cazul gemenilor - este intrerupt.

Cauzele acestei cumplite maladii sunt, de obicei, poluarea si medicamentatia. Expertii au descoperit ca o pilula care induce avortul, "Misoprostol", la care apeleaza femeile din tarile in curs de dezvoltare , unde acesta este interzis prin lege, provoaca aceasta boala. Misoprostol-ul se administreaza in Indonezia, Republica Dominicana, Nigeria, Africa de Sud, Argentina, Brazilia, Columbia, Filipine, se da "pe sub mana" si costa aproximativ 1,2 ROL.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.