DRAMA. Aparent, Oxana Malaya, o ucraineanca in varsta de 23 de ani, este o tanara normala. Chiar frumusica. Dupa primele cuvinte schimbate cu ea, insa, este clar ca ceva nu e in regula. Nici nu este de mirare, pentru ca Oxana a trait singura, in padure, pana la varsta de opt ani.

Lyn Fry, un expert britanic in psihologie infantila, s-a deplasat special la Odessa pentru a o intalni pe Oxana. Comportamentul ei ar putea deslusi multe chestiuni inca nelamurite in privinta copiilor salbatici. Specialistii estimeaza ca in lume exista 100 de copii care au avut aceeasi soarta ca a ucrainencei. Drama Oxanei a inceput cand avea trei ani. Era o noapte rece, iar parintii alcoolici au uitat, la betie, de ea. Copilul a ramas afara si instinctul de supravietuire i-a dictat sa stea la caldura printre caini.

Cinci ani mai tarziu, un vecin a alertat autoritatile asupra unei fetite care traia cu animalele. Cand a fost gasita, in 1991, Oxana abia daca putea sa articuleze cuvinte. In schimb, latra si mergea in patru labe. De atunci, ea a fost plasata intr-un centru de recuperare, iar evolutia a fost pozitiva. "Ma asteptam la ceva mult mai putin uman", a marturisit Fry, vizibil impresionata de starea tinerei de 1,5 metri inaltime.

"Are un simt al umorului grozav si ii place sa fie in centrul atentiei", a spus psihologul. Totusi, Oxana nu vorbeste inca foarte bine, tonul fiind plat, fara inflexiuni. Fry a mai observat faptul ca tanara nu este interesata de catelusul ei, pe care il goneste adesea, preferand compania oamenilor. Testele au aratat ca intelectul Oxanei este la nivelul unui copil de sase ani. Inca nu stie sa socoteasca, dar poate sa numere. Domnisoara Malaya a avut chiar si un iubit, dar relatia lor s-a incheiat brusc dupa ce Oxana a inceput sa latre, in gluma, la o petrecere.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.